czwartek, 25 lipca 2013

Makaron Pełne Ziarno Lubella

     Makaron pełnoziarnisty Lubelli jest bezpieczny dla osób uczulonych na salicylany, gdyż w składzie ma tylko mąkę pszenną i wodę. No i jest bardzo smaczny, mnie smakuje dużo bardziej niż tradycyjne makarony. Makaron Pełne Ziarno jest dostępny w trzech wariantach: fusilli (świdry), penne (pióra) oraz spaghetti.  

 
      Makaron Pełne Ziarno jest produkowany z mąki pełnoziarnistej, powstałej poprzez zmielenie całego ziarna pszenicy wraz z zewnętrzną okrywą, nazywaną łuską. To właśnie w niej zawarte są bardzo cenne składniki odżywcze, m.in. błonnik, witaminy i minerały. Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część zdrowej i właściwie zbilansowanej diety, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. Specjalny proces przemiału ziarna pszenicy pozwala na zachowanie jego wszystkich wartości odżywczych. Makaron z takiej mąki jest idealnie twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że Makaron Lubella Pełne Ziarno nie skleja się i zachowuje naturalny kolor.

 

      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 Składniki: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista, woda.


3 komentarze:

  1. ostatnio kupiłam spaghetti , dobrze że jest bezpieczne ;) a jak to jest z innymi makaronami? czego w składzie powinniśmy szukać i omijać z daleka?
    pozdrawiam:)
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Generalnie to barwników, często zwykły makaron jest barwiony kurkuminą.

      Usuń
  2. Witaj! Świetny blog. Zapraszam na mojego nowego bloga gdzie znajdziesz smaczne przepisy!

    OdpowiedzUsuń