Czytanie dziesiątek etykiet przynosi od czasu do czasu pozytywny efekt. Ostatnio odkryłam sery pleśniowe naturalne Turka - Camembert i Brie. Spróbowałam i polecam wszystkim, a szczególnie osobom na diecie aspirynowej.
Turek Camembert naturalny i Turek Brie naturalny to pyszne kremowe serki z porostem białej pleśni, bezpiecznej dla osób uczulnych salicylany. Przygotowywane są z najlepszego mleka polskich krów. Doskonale smakują na kanapce i jako przekąska.
Turek Camembert naturalny skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum.
Turek Brie naturalny skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz