poniedziałek, 1 października 2012

Turek Camembert i Brie

     Czytanie dziesiątek etykiet przynosi od czasu do czasu pozytywny efekt. Ostatnio odkryłam sery pleśniowe naturalne Turka - Camembert i Brie. Spróbowałam i  polecam wszystkim, a szczególnie osobom na diecie aspirynowej.
 

 
      Turek Camembert naturalny i Turek Brie naturalny to pyszne kremowe serki z porostem białej pleśni, bezpiecznej dla osób uczulnych salicylany. Przygotowywane są z najlepszego mleka polskich krów. Doskonale smakują na kanapce i jako przekąska.
 
Turek Camembert naturalny skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum.
 
Turek Brie naturalny skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz