Zaczął się sezon na gruszki, więc warto urozmaicić "bananową dietę". Dzisiaj proponuję prosty i błyskawiczny deser, czyli gruszki w czekoladzie.
Składniki:
- 2 średnio dojrzałe gruszki,
- 3 kostki gorzkiej czekolady Amazonas 60%,
- 1 łyżeczka wody.
Wykonanie: Gruszki obrać i postawić na talerzyku (można je przekroić na pół i wydrążyć środek - będą wyglądały mniej efektownie, ale za to o wiele łatwiej będzie się je jadło). Czekoladę włożyć do małego rondelka, dodać łyżeczkę wody i rozpuścić. Można to zrobić w następujący sposób: wlać wodę do większego garnka i po jej zagotowaniu zanurzyć rondelek z kostkami czekolady mieszając tak długo aż czekolada się rozpuści. Gotową masą polać gruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz