piątek, 17 sierpnia 2012

Gruszki w czekoladzie

     Zaczął się sezon na gruszki, więc warto urozmaicić "bananową dietę". Dzisiaj proponuję prosty i błyskawiczny deser, czyli gruszki w czekoladzie.


Składniki:
  • 2 średnio dojrzałe gruszki,
  • 3 kostki gorzkiej czekolady Amazonas 60%,
  • 1 łyżeczka wody. 

Wykonanie: Gruszki obrać i postawić na talerzyku (można je przekroić na pół i wydrążyć środek - będą wyglądały mniej efektownie, ale za to o wiele łatwiej będzie się je jadło). Czekoladę włożyć do małego rondelka, dodać łyżeczkę wody i rozpuścić. Można to zrobić w następujący sposób: wlać wodę do większego garnka i po jej zagotowaniu zanurzyć rondelek z kostkami czekolady mieszając tak długo aż czekolada się rozpuści. Gotową masą polać gruszki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz