Niedawno na stoisku z ekologiczną żywnością w Rossmannie wypatrzyłam wafle ryżowe polane mleczną czekoladą. Zachęcona bezpiecznym składem kupiłam jedno opakowanie do przetestowania. Zaczęłam ostrożnie, od jednego wafelka, ale za chwilę, wygłodniała na słodycze, pochłonęłam całą paczkę. I nie miałam żadnych objawów alergii. Tak więc mogę z czystym sumieniem polecić te wafelki (zarówno duże jak i w wersji mini) wszystkim salicylanowcom.
Skład: czekolada pełnomleczna* 55% (cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, pełne mleko w proszku*, masa kakaowa*), ryż 45%.
*z kontrolowanej biologicznie uprawy
Ja najbardziej lubię wafle zwykłe ze solą morską. Do tego jakiś zimny soczek i od razu człowiek czuję, że żyje. Polecam szczególnie na jakieś wycieczki czy innego typu sprawy, zawsze gdy zapraszam gości mam wafle. Polecam je ze względu na smak oraz kcal !
OdpowiedzUsuńJa właśnie zaczynam się zapoznawać z tego typu produktami! Zrobiłam ostatnio test na nietolerancję glutenu i wyszły pozytywne. nigdy nie wiedziałam czym jest celiakia więc dopiero się wdrażam w temat i bardzo się cieszę, że teraz jest tyle informacji na ten temat w internecie.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy wpis!
OdpowiedzUsuńWafle ryżowe w mlecznej czekoladzie to ciekawa propozycja do słodkich przekąsek w kuchni, zwłaszcza dla osób unikających sztucznych dodatków. Fajnie, że udało się znaleźć coś z naturalnym składem i sprawdziło się to bez problemów alergicznych. W codziennym gotowaniu i przygotowywaniu deserów warto też zwracać uwagę na materiały, w których pieczemy czy przechowujemy słodycze – papier do pieczenia czy rękawy do pieczenia potrafią znacząco ułatwić pracę i zachować smak, jak np. produkty dostępne na https://vi-go.eu/pl/26-do-pieczenia. Dzięki nim nawet przygotowując zdrowe i słodkie przekąski, kuchnia pozostaje czysta i uporządkowana.
OdpowiedzUsuń