wtorek, 6 stycznia 2015

Jajka faszerowane

     Jakiś czas temu umieściłam na blogu przepis na jajka faszerowane z wykorzystaniem twarogu i kwaśnej śmietany. Jednak nie wszystkim taki farsz smakuje, dlatego dziś podaję inną wersję tej popularnej przekąski. 


Składniki:
  • 8 jajek,
  • 1/6 kostki masła,
  • 1 mała cebulka,
  • sól do smaku.

Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Cebulę obrać, drobno pokroić i sparzyć. 6 jajek przekroić na połówki i wyjąć z nich żółtka. Pozostałe 2 jajka pokroić w kostkę, dodać cebulę i masło. Posolić do smaku. Wszystko zmiksować w blenderze na gładką masę i gotowym farszem wypełnić białka jajek.

1 komentarz:

  1. Wyglądają cudownie i pewnie tak samo smakują :)
    ALe tak się zastanawiam czy wszystkie te potrawy mogą być spożywane przez alergików bez problemu?
    Ostanio odkryłam, że mam alergię (dzięki badaniom genetycznym w http://euroimmundna.pl/

    OdpowiedzUsuń