Jakiś czas temu umieściłam na blogu przepis na jajka faszerowane z wykorzystaniem twarogu i kwaśnej śmietany. Jednak nie wszystkim taki farsz smakuje, dlatego dziś podaję inną wersję tej popularnej przekąski.
Składniki:
- 8 jajek,
- 1/6 kostki masła,
- 1 mała cebulka,
- sól do smaku.
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Cebulę obrać, drobno pokroić i sparzyć. 6 jajek przekroić na połówki i wyjąć z nich żółtka. Pozostałe 2 jajka pokroić w kostkę, dodać cebulę i masło. Posolić do smaku. Wszystko zmiksować w blenderze na gładką masę i gotowym farszem wypełnić białka jajek.
Wyglądają cudownie i pewnie tak samo smakują :)
OdpowiedzUsuńALe tak się zastanawiam czy wszystkie te potrawy mogą być spożywane przez alergików bez problemu?
Ostanio odkryłam, że mam alergię (dzięki badaniom genetycznym w http://euroimmundna.pl/