poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Olej rzepakowy Rapso

    Olej rzepakowy Rapso jest tłoczony na gorąco, ale bez ekstrakcji chemicznej. Rafinacja oleju następuje w sposób naturalny, fizyczny - bez użycia dodatków chemicznych. Dzięki temu olej doskonale nadaje się zarówno do smażenia jak i do sałatek i co najważniejsze, nie zawiera salicylanów. Moim zdaniem jest to najlepszy tego typu produkt na naszym rynku i pomimo dość wysokiej ceny bardzo go polecam.
 
 
      Olej Rapso powstaje z rzepaku z wyselekcjonowanych upraw austriackich. Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu, ale bez ekstrakcji. Uszlachetnienie następuje w naturalny sposób, bez dodawania środków chemicznych. Rapso jest olejem jadalnym bez cholesterolu. Zawiera około 60% prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych i ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są warte polecenia ze względów żywieniowych. Olej świetnie nadaje się do chrupkich sałatek, gotowania, duszenia, pieczenia i smażenia. Szklana butelka chroni zawartość przed światłem zapewniając wysoką jakość produktu i jest przyjazna dla środowiska.
 
 
Składniki: 100% czysty olej rzepakowy.

4 komentarze:

  1. Oleju rzepakowego używam w mojej kuchni od dawna, ma najlepszy skład tłuszczowy i jest zdrowy dla serca i mózgu, choć przyznam, że tego konkretnego akurat nie znałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. gdzie go kupic

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie bardzo ciekawie napisane. Czekam na więcej.

    OdpowiedzUsuń