wtorek, 30 października 2012

Ciasteczka owsiane

     Smaczne i łatwe do przyrządzenia ciasteczka owsiane to zdrowa przekąska i doskonały dodatek do popołudniowej kawy.


Składniki:                                             
  • 250 g płatków owsianych,
  • 125 g mąki,
  • 1 kostka masła,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli.

Wykonanie: Mąkę wymieszać razem z cukrem, płatkami owsianymi i solą. Masło stopić i dodać do wymieszanych składników razem z jajkiem. Jeszcze raz wszystko wymieszać. Z ciasta uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę delikatnie spłaszczyć. Piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.

3 komentarze:

  1. Ciastka super.
    Nawet rodzina która nie musi uważać co je ,KOSZTOWAŁA JE BEZ UMIARU.
    Polecam i dziękuję za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam tez wlasnie zrobilam ciasteczka owsiane studza sie ,ale juz skublam odrobinke i sa smaczne .Dalam troszke mniej cukru ,tez mam uczulenie na salicylany pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Doskonałe!!! Od siebie dodam, że z Golden delicjusem albo bananem są równie dobre. Od 3 miesięcy jestem na diecie i ciastka stanowią mój obowiązkowy punkt poobiedniej przekąski. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń