tag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post4704947235039436085..comments2024-01-16T20:39:09.599+01:00Comments on Alergia na salicylany, konserwanty i barwniki: Schab w galareciesalicylankahttp://www.blogger.com/profile/10788735290741256309noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post-32917301670113045142019-06-11T23:54:56.505+02:002019-06-11T23:54:56.505+02:00Dzień dobry.Czy mozesz mi powiedzieć ,jakiej używa...Dzień dobry.Czy mozesz mi powiedzieć ,jakiej używasz żelatyny ? Której firmy ?<br />Swietny blog.Okazuje się ,ze mogę jeść mnóstwo innych rzeczy niż do tej pory.<br />Pozdrawiam<br />DankaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post-30154152098455065212013-01-25T09:14:42.572+01:002013-01-25T09:14:42.572+01:00Dzięki raz jeszcze. Wypróbuje ten przepis. Bardzo ...Dzięki raz jeszcze. Wypróbuje ten przepis. Bardzo fajnie to wygląda - fajny pomysł np.na przyjęcie. Pozdrawiam! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post-78028238572221045472013-01-24T20:13:49.016+01:002013-01-24T20:13:49.016+01:00Jem kurczaka kupowanego w zwykłym sklepie i mi nie...Jem kurczaka kupowanego w zwykłym sklepie i mi nie szkodzi. Ale tylko mięso, bo wędliny i kiełbasy już niestety szkodzą. A włoszczyzna to dokładnie seler, por, marchewka i pietruszka - tyle że po ugotowaniu włoszczyzny nie jem. Co prawda por, pietruszka i seler nie mają zbyt dużo salicylanów, więc jak ktoś lubi to może je zjeść, za to marchewka ma średnią ilość salicylanów i mnie już uczula.salicylankahttps://www.blogger.com/profile/10788735290741256309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post-76895923018953342722013-01-24T19:09:52.037+01:002013-01-24T19:09:52.037+01:00Dzieki za odpowiedz. Jesli chodzi o ten drób - to ...Dzieki za odpowiedz. Jesli chodzi o ten drób - to lekarz twierdzi, ze ten ktory jest w sklepach jest "naszpikowany paskudna chemia"- szczególnie kurczaki. Doradzil znalezienie dojscia do wiejskiego dostawcy drobiu - ale nie takie to proste... O zadnych innych alergiach nic nie wiem poza ta aspirynowa.<br />Czyli zwykly kurczak/ indyk kupiony w sklepie Ci nie szkodzi?<br />A włoszczynza? Seler, por, marchew i pietruszka? Czy cos jeszcze mozna dodac?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post-66545235602096890352013-01-24T18:56:02.322+01:002013-01-24T18:56:02.322+01:00Można dodać groszek, będzie bardziej kolorowo. W s...Można dodać groszek, będzie bardziej kolorowo. W skład rosołu wchodzą: mięso drobiowe, włoszczyzna, sól i woda. Dziwię się, że lekarz zabronił jedzenia drobiu, który ma zerową zawartość salicylanów. A może jesteś jeszcze na coś innego uczulona i dlatego nie możesz jeść drobiu? Ja nie używam ani ziela angielskiego ani liści laurowych, więc trudno mi powiedzieć czy zaszkodzą czy nie.salicylankahttps://www.blogger.com/profile/10788735290741256309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-280512815113476949.post-27434521114828325422013-01-24T17:40:46.366+01:002013-01-24T17:40:46.366+01:00Bardzo inspirujący przepis! Moznaby tez np groszek...Bardzo inspirujący przepis! Moznaby tez np groszek ugotowany dodac do dekoracji?? <br />Mam tylko problem z tym "domowym rosołem" - tzn - co wchodzi w jego skład? Jakie mięso, warzywa, przyprawy? Lekarz zabronił mi jeść drobiu przy diecie niskosalicylowej. A czy moge np pozwolić sobie na ziele angileskie, liść laurowy itd? Proszę o radę.Anonymousnoreply@blogger.com